Spinnen in huis

Spinnen in huis: normale aantallen of een spinnenplaag?

Een hygiënisch huis bevat gemiddeld 1500 spinnen. Het spinnenseizoen begint in april en duurt totdat het weer gaat vriezen. De meeste spinnen in huis vindt u echter in juni en september. Vooral in het najaar kunt u last hebben van een spinnenplaag. De volwassen mannetjes komen dan uit hun schuilplaatsen om op zoek te gaan naar een vrouwtje om mee te paren. U ziet ze dan regelmatig door uw huis lopen.

Van de volgende cijfers krijgt u waarschijnlijk echt de kriebels. In een Engelse studie werden namelijk 130,8 spinnen per m2 weiland geteld. Per km2 zijn dat er meer dan 130 miljoen!

Schuilplaatsen van spinnen binnenshuis

Binnenshuis zijn er diverse plekken waar spinnen zich verschuilen, eigenlijk kunnen ze overal zitten. Een spinnenplaag is dan ook niet altijd direct zichtbaar. Populaire plekken zijn:

  • op zolder
  • in de kelder
  • achter valse plafonds
  • achter plinten
  • in holle ruimtes in huis
  • in afvoerbuizen
  • in de keuken achter het fornuis

Niet alle spinnen houden van hetzelfde klimaat. Sommigen hebben een voorkeur voor droge zolders, andere spinnen bevinden zich liever in een vochtige kelder. Spinnen eten insecten, dus op plekken waar zich veel insecten bevinden kunt u ook spinnen verwachten. Insecten vindt u vooral op die plaatsen in huis waar u niet zo vaak komt: op zolder en in de kelder dus, maar ook achter het fornuis en rond de vuilnisbak omdat zich daar etensresten bevinden. Hier kan dan ook gemakkelijk een spinnenplaag ontstaan.

Laat de Spinbusters bij u langskomen en u bent gegarandeerd het hele jaar van de spinnenoverlast verlost!

Zelf de spinnenoverlast oplossen!

Zelf de spinnenoverlast in en om uw huis oplossen is, gezien het enorme aantal, onbegonnen werk. Het is vechten tegen de bierkaai. Bovendien is het zo dat minder spinnen in huis meer voedsel tot hun beschikking hebben, waardoor ze meer eieren leggen. Het gevolg is dus dat de overlast zich alleen maar uitbreidt.

Een vaak toegepaste methode om te beperken is het verwijderen van spinnenwebben. Eigenlijk helpt dit niet. Spinnen maken gewoon weer een nieuw web op dezelfde plek. En na verloop van tijd zullen ze het web misschien ergens anders maken, maar daarbij wel binnenshuis blijven. Hiermee bent u niet van de overlast verlost.

Vragen? Mail ons op info@spinbusters.nl, vul het contactformulier in of bel even op 06-27201289

Wilt u snel van de spinnenoverlast af?

Het verwijderen en voorkomen van spinnenoverlast is ons vakgebied. We maken hiervoor gebruik van een milieuvriendelijk en niet giftig product. Hiermee hebben we in de afgelopen jaren al vele particulieren en bedrijven van de overlast verlost. Wij voeren uitsluitend behandelingen uit aan de buitenzijde van uw woning of bedrijfspand.

Zoekt u professionele hulp bij het oplossen van deze overlast? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact op voor meer informatie. Wij helpen u graag.