In het Algemeen Dagblad

Spinnenverdelgers beleven topzomer

Wo 27 jul 2011, 07:07
van een onzer verslaggevers

Spinnenbestrijding
Foto: Peter van Zetten

AMSTERDAM –  Spinnenverwijderaars draaien overuren in Haagse vinex-wijken die overspoeld worden door spinnen. Sommige bedrijven werken al met een wachtlijst.

Nieuwbouwwijken zijn een walhalla voor spinnen. Het zijn in feite de oorspronkelijke bewoners van wat eens kale groene vlaktes waren. Tijdens de bouw van de huizen nestelen ze zich in spouwmuren: totaal ongehinderd door menselijke vijanden hebben ze zich met massa’s tegelijk kunnen voortplanten. Soms zijn het duizenden per nieuwbouwhuis, vertelt een expert.

Goede zaken

Vogels, de natuurlijke vijanden van de spin, laten zich vanwege het gebrek aan bomen amper zien in deze wijken. Professionele spinnenverwijderaars doen daarom goede zaken. Dit jaar is het extra erg vanwege de gunstige weersomstandigheden voor de beestjes, zo weet ’spinbuster’ Pascal uit Den Haag. „Het is een topjaar voor spinnen. Dat komt door de combinatie van het warme voorjaar met een regenachtige, maar niet al te koude zomer.”

Hij draait overuren met zijn bedrijfje in de Haagse Vinex-wijken Leidschenveen en Ypenburg, maar ook de Rotterdamse nieuwbouwlocatie Nesselande. Er is inmiddels een wachttijd van ruim twee weken.